02december2015

NYT om SUNDHED

Du er her: Home Selvhelbredelse Kronisk Vitaminmangel kan give kronisk hoste


Vitaminmangel kan give kronisk hoste

Kronisk hoste, som ikke har nogen anden diagnose, kan skyldes, at man mangler et bestemt vitamin. Får man dette vitamin, kan den kroniske hoste ophøre umiddelbart, så det er en god ide at spise rigtig.

Kronisk hoste
Relaterede artikler

B12 vitamin mangel kan give kronisk hoste

Ved at undersøge mennesker med kronisk hoste, hvor der ikke var nogen anden forklaring på deres lidelse, har man fundet ud af, at disse tit mangler B12-vitamin. Da B12-vitamin indgår som et vigtigt element i immunforsvaret, kan mangler her betyde, at man får kronisk hoste. B12-vitamin er ganske ufarligt at tage i beherskede mængder, så det er nemt at regulere en mangel ved at tage et kosttilskud af B12-vitamin.

Andre symptomer på B12 mangel

Hvis man er i tvivl, om man har B12-mangel, kan man prøve at checke nogle af de andre symptomer, der kan være. B12 mangel kan give træthed, irritabilitet, dårlig hukommelse og koncentrationesevne samt nedsat mental energi. B12 vitamin-mangel er altså noget, der i den grad slår sig på hjernen, så mangler man det, er det en god ide at kaste sig over okse- og svinelever samt alle de fede fisk. De fede fisk indeholder ligeledes omega-3 fedtsyrer, der påvirker hjernen og giver os mere mental energi. så fisk er en god diæt til både hjernen og den kroniske hoste.

Kilde:

"Unexplained chronic cough and vitamin B-12 deficiency," Bucca CB, Brussino L, et al, Am J Clin Nutr, 2011 Jan 19; [Epub ahead of print]. (Address: Departments of Clinical Pathophysiology and Biomedical Science and Human Oncology, University of Turin, Turin, Italy).

Sundhedskonsulenter

  • Heidi Riishøj

  • John Voxfort

Heidi RiishojHeidi Riishøj er 38 år, uddannet sygeplejerske og har arbejdet på en forskningsenhed som projektsygeplejerske indenfor rygestop. Heidi har taget en overbygning på den sundhedsfaglige kandidatuddannelse og har erhvervet sig titlen Cand.scient.san. Endvidere er Heidi uddannet akupunktør og ernæringsterapeut og har egen klinik. Heidi holder rygestopkurser, slankekurser, foredrag m.m.

Læs mere...

John VoxfortJohn Voxfort (f. 1962) er uddannet Coach, Massør og læge exam. Ernæringsterapeut (IFM). Har praktiseret i egen klinik siden 1997 og modtager løbende videreuddannelse blandt andet gennem sit medlemsskab af Institute of Funktional Medicine (IFM). Derudover er John en afholdt foredragsholder.

Læs mere...

NYTomSUNDHED- et uafhængigt initiativ hvis formål er at udbrede dokumenteret viden om alternative muligheder for at holde sig sund og rask.

Følg os på:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev